Holland Park Walk

På vägen hem från museumet gick jag genom Holland Park. Det var en jättefin dag - första dagen sen jag kom som solen stannat framme hela dagen. 


Vackra ting..




Science museum







Man skulle ju kunna tro att "tekniska muséet" skulle vara lite likt det hemma i sverige med bilar, motorer, rymdskepp och hur det är att leva i rymden - alla ämnen jag faktiskt sett idag. Vad man kanske inte riktigt förväntar sig att hitta på ett vetenskapligt museum är kläder designade i papper?


Väggkonst


Notting Hill Carnival

Idag och imorgon går en stor karneval av stapeln i Notting Hill. Det är en karneval med rötter från Sydamerika och besöks av nästan en miljon människor. Jag ska följa med värdfamiljen till mammans syster. Hon bor mitt i karnevalområdet!

Held each August Bank Holiday since 1966, the Notting Hill Carnival is the largest festival celebration of its kind in Europe. Every year the streets of West London come alive, with the sounds and smells of Europe's biggest street festival. Twenty miles of vibrant colourful costumes surround over 40 static sound systems, hundreds of Caribbean food stalls, over 40,000 volunteers and over 1 million Notting Hill carnival revellers.

Bilder från Gran Canaria - ankomsten










Engelska hus

På min promenad hem från Portobello Market var jag tvungen att ta kort på några av husen jag passerade. Är det inte lite otroligt att det mitt i en av världens största städer inte återfinns några höga betonghus? Husen i Notting hill är väldigt vackra!




Portobello Market

Kom nyss hem från min promenad till Portobello Road. Insåg att det faktiskt inte tog mer än ca 15 minuter härifrån till marknaden. På vägen dit passerade jag en massa små butiker och känslan var att jag befann mig i en liten gullig småstad. Dock blev vistelsen inte så lång på marknaden då det var galet mycket folk och jag knappt såg borden med varor på.



Bilderna gör nog inte marknaden riktigt rättvis då jag tog dem mitt i en korsning där det inte fanns några bord - dock var det enda möjligheten att ta något kort då jag annars befann mig helt omringad av en mänsklig vägg!


Mitt rum

Tänkte att jag skulle visa er mitt rum. Här kommer två bilder.





Nu ska jag promenera bort till Portobello Market.


Fredagen den 27/8 2010

Har nu spenderat ett helt dygn i London men det känns som att jag varit här en vecka! Igår när jag klev av planet på Heathrow fick vi ta trapporna ner för att transporteras med buss till terminalen och på den lilla streckan mellan planet och bussen hann jag bli blöt! Såklart välkomnade regnet mig till London.

Ifrån flygplatsen tog jag tåget in mot centrala London. Något skrämmande att försöka hitta rätt på den enorma flygplatsen men det gick bra! Väl på Paddington Station hämtade min värdmamma upp mig och vi åkte hem till hennes mamma - där jag ska bo.

Vi pratade lite - på svenska, då familjen har svenskt påbrå - och jag fick träffa lillpojken. Det blev middag och sen var det dags för mig att släcka och sova med ett konstant smattrande av regndroppar på fönsterrutan. Allt resande och de få timmarnas sömn tog verkligen ut sin rätt och allt kändes bara jobbigt och fel. Natten gav många tankar men efter att ha pratat med min värdmamma idag känns det bättre och många känslor har försvunnit. Men naturligtvis är det svårt att flytta hem till någon annan och dessutom utomlands - det märks.

Idag tog jag och min värdmormor bussen till värdmamman och lillpojken för att jag skulle få vara hemma med henne en dag och vänja mig vid deras rutiner. Vi tog en promenad i området och jag fick veta att en hel del kändisar bor på gatorna runt omkring! Vi besökte parken och även biblioteket. Efter åtta timmar var det dags att ta bussen hem och efter att ha vinkat av värdmamman och lillpojken åkte jag den ca halvtimmes långa turen hemmåt. Trots att jag höll uppsikt och försökte känna igen mig så åkte jag naturligtvis fel - dock inte mitt fel då busschauffören inte ens stannade min hållplats! Men som tur var lyste solen på mig när jag promenerade tillbaka och hittade ända hem utan att kolla på kartan en enda gång!

Imorgon är jag helt ledig och tänkte försöka utforska omgivningarna. Funderar på att promenera på Portobello Market om det inte regnar. Det ska vara en marknad med allt från antikviteter till mat. På söndag går en karneval av stapeln några kvarter härifrån och jag ska troligtvis möta upp värdfamiljen och följa med hem till värdsystern som bor mitt i området för karnevalen.


((Ja morfar, jag var väldigt trött när jag skrev inlägget igår!))

Nu har jag landat i London

Så har jag landat i London och tagit mig hem till "mitt" hus i Kensington. Har trättat mamman och den lilla pojken jag ska se efter. Har även träffat pojkens mormor som är den jag ska bo hos. Hon bor i ett fyravåningshus där jag har fått övervåningen.

Jag på Heathrow express på väg till Paddington Station


Nu är jag väldigt trött - allt resande börjar ta ut sin rätt och det är nog snart dags att krypa ner i sängen! Imorgon blir det en tidig morgon då jag och mormodern ska lämna huset redan kvart över sju för att ta bussen till mammans hus. Därför säger jag nu godnatt!


Äntligen hemma!

Efter en vecka i varma Playa del Ingles har jag nu kommit hem. Som tur är gick flygresan hem mycket smidigare än flyget till ön. Vi blev upphämtade av mormor och morfar som också hade köpt med sig mat som vi smaskat i oss innan jag började packa om väskan. Som tur var fick jag hjälp av mamma, annars hade nog bara hälften kommit med! Nu är både den stora väskan och mitt handbagage klara och nu väntar bara sju timmars sömn så är det dags att göra sig i ordning och åka tillbaka till Arlanda och vidare mot London. 

Det känns så konstigt att tänka att nästa gång jag skriver här kommer jag befinna mig i mitt nya rum, i mitt nya hus, i min nya stad och i mitt nya land! 


Maspalomas öknen på Gran canaria


Sista dagen på semestern

Så har sista dagen på semestern infunnit sig och imorgon är det dags att kliva upp tidigt och gå på bussen som tar mig den första streckan på den ca 12 timmar långa resan. Ska blir rätt skönt att komma hem samtidigt som det betyder väldigt mycket stress det närmsta dygnet. Bävas eller njuta?

Idag har vi tagit en promenad ner till stranden och nu, så här på sista dagen, har jag lyckats få lite soleksem. Typiskt eftersom vi planerat att ligga några timmar framför poolen nu på eftermiddagen också. Dock vet ajg inte om jag behöver det då mamma sa att hon inte kände igen mig - jag har aldrig varit så brun i ansiktet förut! Senare ikväll blir det en tripp till Yumbo centrum för en sista middag. Hoppas på god mat och en trevlig sista kväll!


Svettigt på Gran Canaria!

Efter många timmars förseningar kom vi äntligen med ett nytt flyg till Gran Canaria. Vi anlände sent på kvällen då alla affärer var stängda men vi tog en promenad på hotellområdet. Hotellets pooler var vackert upplysta och hotelloungen inrett som ett vardagsrum.

Vi har promenerat till öknen, sett kameler och pappegojor. Vi har också provat hotellets gym - utan AC. Idag har vi besökt marknaden och jag har köpte en sjal att ha kring huvudet då jag har bränt både pannan och hårbotten! Nu är det dags för lunch och sen blir det några timmar vid poolen.


Ett sista ryck!

Nu är det inte många timmar kvar innan jag måste lämna min lägenhet - vem vet när jag kommer se den igen? Mormor och morfar kommer snart hit och skjutsar mig till mamma inför resan imorgon. Det blir att packa bilen en hel del eftersom högen med packning i köket har vuxit en hel del! Ikväll ska jag försöka sortera i min packning men sen blir det bara att ta det lugnt och njuta av semestern!

Vi ska bo på ett hotell med både träning och spa. Fast det bästa är att det inte kommer vara några barnfamiljer boende på hotellet! Ser fram emot att bara äta god mat, njuta och samla på mig energi.


Två dagar kvar till Gran Canaria!

Nu är det bara två dagar kvar till Gran Canaria och tiden känns rätt knapp. Idag har jag bokat tvättstugan och ska försöka tvätta så mycket som möjligt. Jag håller på att rensa bland mina kläder samt tömma byrån som måste dammsugas, egentligen borde jag dammsuga hela lägenheten igen!

Samtidigt ska en kompis komma hit och lämna en mobiltelefon som jag ska få låna under min tid i London. Efter tre tror jag att pappa skulle titta in också. Sen blir det att gå igenom kylskåpet och slänga allt som kommer att bli dåligt inom en snar framtid. Det är mycket nu!

Igår ringde min farfars sambo mig och berättade att en släkting till henne letade bostad och idag berättade mamma att hennes vännina hade en kompis som också letar bostad. Så förhoppningsvis så hör dessa av sig innan jag åker..

 


Mer packning..


Arh!

Vilken bra början på dagen! Jag gick iväg till Sickla köpcentrum för att hämta ut medicin och köpa två adaptrar inför resan. Jag lyckades köpa adaptrarna och var på väg för att leta efter apoteket när jag skulle ta fram telefonen och tappade den så att den sprack mot asfalten! Nu är frågan, lämna in den och vara utan telefon de närmsta veckorna samt betala för lagningen, eller ha den som den är och riskera att skärmen spricker ännu mer? Arg gick jag hemmåt och mitt i allt börjar det regna! Det här kan inte vara min dag.

Namngivningsceremoni i vackra Stockholm!

Imorse lämnade Linn tidigt för att åka och jobba. Jag passade på att stiga upp efter hon gått, ville få en tidig morgon, men det resulterade bara i att jag gick och var trött hela förmiddagen. Som tur var ringde pappa och väckte mig - då jag lyckats somna! - så då blev det att jäkta och fixa i ordning allt innan jag satte mig på tunnelbanan och åkte in till stan. Mötte upp dem vid Hötorget där det inhandlades blommor innan vi åkte vidare till min styvsyster och hennes man.

På festen var även annan släkt. Det var kul eftersom både pojken som skulle få ett namn och hans kusin är nästan lika gamla som den lilla pojke jag ska ta hand om i London. Jag undrar hur lika de kommer vara?

Efter alla gått hem lämnade även vi och åkte vidare till Fåfängan där vi åt mat och kollade på den vackra utsikten!


Packning

Stor del av min tid har gått åt till att packa allt jag ska ha med mig till London. Det jobbigaste är inte att packa utan snarare att lyckas sålla bland allt det jag vill ha med mig! Har plockat ihop både skor, smink och smycken igår. Jag tog även tag i alla sladdar till all elektronik jag också planerar att ta med.



Fredagskvällen

Igår kom familjen jag jobbat hos på fika hemma hos mig. Jag hade som sagt bakat en chokladkaka och den gick ner tillsammans med lite drömmar. Familjen var jättegullig och hade köpt en present till mig - en Londonguide. Det uppskattades då jag faktiskt inte känner till staden så väl.

På kvällen blev det middag med Linn och senare bjöd hon även på en drink på Vampire Lounge. I stan gick vi förbi både restaurang London och puben Big Ben. Det var lite som att jag redan åkt! 

  



På Vampire Lounge gör de fantastiskt goda glassdrinkar, men man blir riktigt mätt på en! Vi valde 911; en drink på bailys, grädde, mjölk, vaniljglass och krossad daim. MM!



5 dagar till avfärd #1

Nu är det bara fem dagar kvar till jag påbörjar min första resa. Det blir Gran Canaria med min mamma en vecka. Vi ska bo på ett tränings- och spahotell. Det ska bli jätteskönt att bara slappa, ligga vid poolen och ta hand om sig själv. Det kan behövas eftersom jag känner på mig att dessa fem dagar kommer bli rätt så stressiga. Jag har gjort en "Att göra lista" och har faktiskt hunnit kryssa av hälften av punkterna bara på två dagar!


Updatering 15/8, 16/8 & 17/8:
Kvar på listan står:
*Tömma kyl - städa ur.
*Packa inför resan över jul och nyår (kommer inte hinna göra det senare i år!).
*Packa ner eller lämna alla värdesaker hos mamma.
*Förnya pass.
*Töm byrå på kläder.
*Ring SYO SU.
*Ring CSN.
*Säg upp internet till mobiltelefon.
*Hämta ut medicin på Apoteket.
*Packa ner toalettartiklar till London.
*Gå igenom packning till London och dela upp i prio 1 och prio 2 högar.
*Köp adaptrar.
*Tvätta en sista gång.

*Åk på semester och njut av tillvaron!
*Släng ur kläderna ur resväskan, tvätta och packa igen! Dags för avfärd #2.

Flygresa bokad!

Idag har varit en stressig dag. Jag kom hem från mamma vid lunchtid, precis lagom till mitt pass i tvättstugan. Något jag inte väntade mig var att jag skulle mötas av två halvnakna karlar. De höll på att hänga sin tvätt - kläderna de haft på sig tidigare! - när jag kom ner. Mellan turerna ner till tvättstugan har jag plockat ihop vilka smycken jag ska packa, plockat ner bärbar hårddisk och en massa sladdar samt gjort ett kort till min styvsysters son, Lotus, som ska ha sin namngivningscermoni i helgen.


Mitt i kakbakandet har jag även lyckats boka en flygbiljett till Heathrow. Det blir avfärd några timmar (!) efter hemkomsten från Gran Canaria. Stress stress! Men det ska nog gå bra. Jag kommer flyga med BA och jag såg precis att man får ha 23kg i bagage. Det betyder mer skor till mig!

 


Bubblor


Det blev till att fira jobberbjudandet och flytten med bubblor i gårkväll. Det var ett fint vin jag fått av min styvsyster och hennes man tidigare i år så nu var det hög tid att dricka upp det! Tur att det passade så bra till ost och kex. Vi firade såklart inte att jag fått ett jobb och skulle flytta, snarare löd fikat under "Äntligen blir vi av med henne!".

Utöver firandet blev det en hel del planerande. Jag har packat väskan till Gran Canaria nästa vecka samt en IKEA-påse med kläder som jag ska ha med mig till London. Den är överfull och jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska lyckas få med mig allt!! Tur att det blir två resor inom kort tid.

Jag har också ringt och sagt upp mig från ett av mina extrajobb - så otroligt jobbigt då jag tycker så mycket om familjen! Så imorgon kommer de hit på fika - jag ska baka en chokladtårta med vaniljglass. Hoppas att barnen kommer uppskatta det.

Efter det blir det en hej-då-middag på stan med Linny!

Jag ska till London!

Vaknade av att telefonen ringde, ett nummer från England! Nu är det klart, jag ska till London! Troligtvis blir det avfärd redan den 26 augusti. Dock blir det en kort resa, första resa, då jag ska operera bort mina halsmandlar här i Stockholm redan i början på september. Nu är det högtid att leta efter flygbiljetter!!


Möte vid Berns

Idag mötte jag upp systern och pratade lite om London och framtiden. Hon hade med sig sina två barn och vi tog en fika i Kungsträdgården, som förövrigt var helt överhopad med partytält för ung08. Mötet gick bra och hon avslutade med att säga att vi ses i London över Halloween då hennes familj kommer komma och bo hos mig (eller snarare hos systrarnas mamma, men det kommer tydligen bli mitt hem också!). Så det känns ju väldigt lovande inför mitt samtal med familjen imorgon. Den 26 augusti blir det avfärd. London here I come!

 

Jag innan utgång i fredags.


Nästa vecka!

Nästa vecka kan bli en riktigt spännande vecka då jag dels ska på intervju med en syster till den svenska familjen i London. Jag ska träffa henne på tisdag för en intervju. Som jag har skrivit tidigare har jag också lagt ut en annons på en sida som förmedlar au-pairer. Där har jag fått en hel del mail från familjer som varit intresserade av att få veta mer om mig och jag har klickat speciellt med en mamma.

Familjen bor en halvtimme ifrån London och har tre barn i skolåldern. En flicka och två pojkar. De verkar väldigt trevliga och jag förväntar mig ett samtal från mamman imorgon. I sitt senaste mail skrev hon att hon ville att jag skulle komma och hälsa på dem redan i veckan som kommer. Wow, snabba puckar! Men vad roligt det vore!


Åska

Gud vad det åskar! Sitter vid datorn och kollar på lite olika sidor när jag plötsligt kan se hela gården utanför fönstrena. Det kanske bör tilläggas att det är sent på natten och att det är becksvart utanför mitt hus. Jag har alltid tyckt att ett regnoväder kan vara rätt mysigt men nu åskar sker det mer än ett åsknedslag var tionde sekund! Har tänt ljus i väntan på att strömmen ska gå..

Igår kväll var jag ute med en kompis och det var trevligt. Mycket dans blev det, på ett dansgolv fullt av killar. Inte helt fel det heller! Men en sen kväll betyder en sen uppgång nu på lördagsmorgonen. Klockan närmar sig elva på kvällen och jag är inte ett dugg trött. Imorgon väntar slutklämmen på uppsatsen som ska in på fredag. Jag läser en sommarkurs i litteraturvetenskap utöver mina studier på universitetet.

 


Hur ska jag kunna sova när det mullrar så här?!

Helg igen

Det har hänt endel sedan jag sist skrev, men samtidigt har jag inget att skriva om. Jag har haft kontakt med flera familjer och det har ringt flera gånger på min telefon. Men det har inte lett till något än, tyvärr. Dessutom ringde argenturen och sa att det inte kommer komma något definitivt svar från den svenska familjen i London denna vecka heller. Istället blir det en intervju med mammans syster i Stockholm i början på nästa vecka. Hoppas, hoppas att allt går bra då! Men nu blir det en utekväll med en vän istället!

Idag...

Idag har jag haft kontakt med ytterligare en mamma i London. Hon verkar supertrevlig men vi får se hur det går då hon ej vill ha någon på heltid. Det är väldigt synd, men jag gav henne ett förslag på att jag kanske kunde söka ytterligare ett jobb.. så att jag får ihop pengar. Vi får helt enkelt vänta och se hur det går.


Fler möjligheter

Eftersom framtiden ser oviss ut nu har jag börjat leta andra jobb på exempelvis http://gumtree.com/london och http://aupair-world.net . Fick några mail på en annons jag lagt ut idag. Passade på att höja mina löne krav(ordentligt) eftersom det inte verkar som att de familjer som söker nanny där inte har samma fördelar som den ursprungliga familjen.

Det är sjukt hur många familjer som söker au-pairer och nannys bara i londonområdet! Jag läste på nätet att en dagisplats kan kosta så mycket som 20 000 kr per barn och vecka!! Då förstår jag i och för sig att man använder sig av en au-pair istället.

Framskjutet beslut

Jag fick ju höra förra veckan att mamman i den familj jag sökt jobb skulle höra av sig i torsdags och berätta vilken kandidat hon valt. Det har gått fyra dagar sedan dess. Idag fick jag ett mail från argenturen där min kontaktperson skrev att mamman behövde skjuta upp beslutet och skulle höra av sig mot slutet av veckan. Snacka om beslutsångest?! Har lite gett upp om detta jobb nu och börjat söka lite annat. Så himla synd eftersom jag verkligen kände att det var där jag hörde hemma efter att ha pratat med henne!

London

Visste ni att London...
*har cirka 7,5 miljoner boende i stadskärnan
*från början hette Londinium
*har fem flygplatser
*kommer vara värdland för OS 2012
*delas i nord och syd av floden Themsen
*har en befolkning som till över 20% består av människor födda utanför EU
*har ett av de högsta BNP:erna i världen
*precis som NY har ett område som heter Chinatown samt SOHO
*precis som NY är London även hemstad till bland annat Madam Tussaudes och National History Museum


RSS 2.0