Fredagen den 27/8 2010

Har nu spenderat ett helt dygn i London men det känns som att jag varit här en vecka! Igår när jag klev av planet på Heathrow fick vi ta trapporna ner för att transporteras med buss till terminalen och på den lilla streckan mellan planet och bussen hann jag bli blöt! Såklart välkomnade regnet mig till London.

Ifrån flygplatsen tog jag tåget in mot centrala London. Något skrämmande att försöka hitta rätt på den enorma flygplatsen men det gick bra! Väl på Paddington Station hämtade min värdmamma upp mig och vi åkte hem till hennes mamma - där jag ska bo.

Vi pratade lite - på svenska, då familjen har svenskt påbrå - och jag fick träffa lillpojken. Det blev middag och sen var det dags för mig att släcka och sova med ett konstant smattrande av regndroppar på fönsterrutan. Allt resande och de få timmarnas sömn tog verkligen ut sin rätt och allt kändes bara jobbigt och fel. Natten gav många tankar men efter att ha pratat med min värdmamma idag känns det bättre och många känslor har försvunnit. Men naturligtvis är det svårt att flytta hem till någon annan och dessutom utomlands - det märks.

Idag tog jag och min värdmormor bussen till värdmamman och lillpojken för att jag skulle få vara hemma med henne en dag och vänja mig vid deras rutiner. Vi tog en promenad i området och jag fick veta att en hel del kändisar bor på gatorna runt omkring! Vi besökte parken och även biblioteket. Efter åtta timmar var det dags att ta bussen hem och efter att ha vinkat av värdmamman och lillpojken åkte jag den ca halvtimmes långa turen hemmåt. Trots att jag höll uppsikt och försökte känna igen mig så åkte jag naturligtvis fel - dock inte mitt fel då busschauffören inte ens stannade min hållplats! Men som tur var lyste solen på mig när jag promenerade tillbaka och hittade ända hem utan att kolla på kartan en enda gång!

Imorgon är jag helt ledig och tänkte försöka utforska omgivningarna. Funderar på att promenera på Portobello Market om det inte regnar. Det ska vara en marknad med allt från antikviteter till mat. På söndag går en karneval av stapeln några kvarter härifrån och jag ska troligtvis möta upp värdfamiljen och följa med hem till värdsystern som bor mitt i området för karnevalen.


((Ja morfar, jag var väldigt trött när jag skrev inlägget igår!))

Kommentarer
Postat av: Anette

Snyggt foto, nåt du tagit själv? Tur att du hittade hem trots den extra bussturen. Gå inte vilse imorrn bara.Kram mamma

2010-08-27 @ 22:13:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0